Naţionala masculină de volei a ratat calificarea la Euro 2013

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Volei, Liviu Ciupe, consideră că trebuie începută o reconstrucţie a echipei naţionale, dar cu o selecţie foarte atent făcută şi foarte bine gândită

Naţionala masculină de volei ratează calificarea la un nou turneu final, după ce a obţinut o singură victorie din cele şase meciuri disputate la cele două turnee preliminare din Grecia şi Finlanda. Dacă la turneul din Grecia, desfăşurat în urmă cu o săptămână, România nu a obţinut nicio victorie, ba mai mult a pierdut cu 3 – 0 două din cele trei partide, la turneul preliminar din Finlanda, de la finele săptămânii trecute, „tricolorii” au câştigat în cinci seturi partida cu Muntenegru, iar meciurile cu Finlanda şi Grecia le-a pierdut cu 3 – 0. Liviu Ciupe, acţionarul echipei Remat Zalău şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Volei consideră că echipa naţională a României poate obţine o calificare la un turneu final, însă este nevoie de o reconstrucţie şi o selecţie foarte atent făcut, dar şi un antrenor care să se ocupe doar de destinele echipei naţionale. „Dacă ar fi început pregătirile în această formulă mai repede, probabil am fi obţinut mai mult de la cele două turnee, din Grecia şi Finlanda. Naţionala este acum la momentul zero. Trebuie începută o reconstrucţie a echipei, dar cu o selecţie foarte atent făcută şi foarte bine gândită. Cred că sunt jucători tineri în campionatul intern cu care, în câţiva ani putem obţine rezultate bune. Trebuie să însă să avem răbdare. De asemenea, cred că este nevoie de un antrenor care să se ocupe doar de echipa naţională, fără să aibă alte priorităţi. Noi am încercat să facem ceva într-un timp foarte scurt şi trebuie să recunoaştem că nu am reuşit. Este bine însă că am văzut nivel la care suntem şi ce trebuie schimbat pe viitor”, a declarat Liviu Ciupe.
Rezultatele României la cele două turnee preliminare: turneul preliminar din Grecia: Grecia – România 3 – 2, Finlanda – România 3 – 0, România – Muntenegru 0 – 3; turneul preliminar din Finlanda: Finlanda – România 3 – 0, Muntenegru – România 2 – 3, România – Grecia 0 – 3.

Marius Morar

Leave a Comment